YamahaTurkiye.org

Go Back   YamahaTurkiye.org > Teknik Konular > Testler & Tarihçeler

Motosiklet Bir Tutkudur

Testler & Tarihçeler Hergün kullandığımız ürünlerin testleri ve geçmişten günümüze tarihçeleri burada.

Seçenekler Stil
Alt 05.12.06, 14:43   #1
Carrera
Misafir

Carrera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kuşam Testleri: Bot - Sidi Vertigo Corsa

Yeni bir ürün almadan önce, herkes o ürünün nasıl bir şey olduğunu ve diğer kullananların memnun olup olmadığını merak eder. Ancak maalesef biz motosiklet kullanıcıları bu konuda daha bir şansız oluyoruz. Özellikle motosiklet botları konusunda neredeyse hiç bir yazılı yayında elle tutulur bir tanıtım veya deneyim yazısı yok. Bu açığı bir nebze kapatmak için, bundan böyle kendi kullandığım ürünler hakkında görüşlerimi yazmaya karar verdim.

İlk adımı ise motorcunun olmazsa olmaz kuşamlarından "Bot" a ayırdım ve sahibi olduğum Sidi Vertio Corsa ları ayrıntılı şekilde anlattım.

2005 yılının Temmuz ayında geçirdiğim ciddi bir trafik kazasında, sol ayağım, motorumun bloğu ile çarpıştığım minibüsün kaportası arasında ezildi. Ayağımı parçalı kırıktan ve uzun bir tedavi sürecinden kurtaran giymeyi ihmal etmediğim motosiklet botum oldu. Ancak ne yazık ki botum ayağımın hiç hasar almamasını sağlayamadı çünkü tam korumalı bir yarış botu değil, kısmı korumalı, su geçirmez bir yol tipi bottu.

Tam 2 ay sol ayağımı yere dahi basamadım ve değnekle dolaştım. İlk 2 hafta boyunca ayak bileğim kalflarım kadar şişikti. Düzgün bir şekilde yürüyüp koşabilmem 3 ayımı aldı. Aradan 1 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen, darbe aldığımda, üstüne oturduğumda veya sertçe ovaladığımda sol ayak bileğimin üstü hala hafif sızlar.

Kazada ayağımda olan botumun tabanı botun geri kalanından ayrıldığı, plastik korumaları kırıldığı ve üstteki deri tabakası yırtıldığı için yeni bot almaya karar verdim. Kazadan aldığım dersle yeni botuma karar vermeden önce iyice araştırma yapmaya karar verdim. Hastane masraflarının ve vakit kaybının miktarı bir botun parasıyla ölçülemeyeceğinden, fiyat konusunu bir kriter olarak kabul etmedim. Bulabileceğim en sağlam ve korumalı botu almak tek hedefimdi.

Dünya' da pek çok iddialı marka olsa da Türkiye' de pek azının mümessileri olduğundan seçeneklerim sınırlıydı. Apayrı bir konu olduğundan, diğer marka ve satıcılarına değinmek istemiyorum. Araştırmalarımın sonucunda zaten motosiklet giyimi konusunda dünyanın en büyük üreticisi olan İtalya' nın özellikle 2 teker sürücüleri (bisiklet-motosiklet) için bot ve ayakkabı üreten lider firması SİDİ de odaklandım.

SİDİ neyin nesidir?

SİDİ nin kurucusu ve isim babası, henüz 15 yaşındayken atılım yapan bisikletçi Dino Signori dir. Firmanın adı İsim ve Soy isminin baş harflerinden geliyor. SİDİ. SİDİ 1960 ta ilk kurulduğunda dağcılar için el yapımı özel bot imalatı yapan bir atölyeydi. Firma, daha sonra kayak botları imalatına girdi, sonrasında ise şuan dünyanın en önde gelen “Bisiklet Ayakkabıları” nın üretimini yapan bir kuruluşa dönüştü.
Bu sporlarla yetinmeyen Dino, boş vakitlerinde, ülkesinin en çok sevilen sporlarından olan Motosiklet ile amatörce ilgilenmeye başladı. Küçük işlerin adamı olmayan Dino, SİDİ yi motosiklet yol ve yarış ayakkabıları konusunda ileriye götürebilmek için araştırmalara başladı. 1969 yılında, İtalya’nın motosiklet kahramanı Giacomo Agostini ile anlaşan SİDİ motosiklet yarış ayakkabılarının gelişiminde büyük aşama kaydetti.

Giacomo Agostini

SİDİ aynı zamanda, 5 kez dünya şampiyonu olmuş Joel Robert ile de anlaşma imzaladı. Robert için dünyanın ilk motokrosa özel yapılmış botunu üretti. Bugün üretilen motokros botlarının temelinde hala bu tasarım vardır.

Joel Robert

Joel Robert için imal edilmiş botun benzeri hala SİDİ tarafından satışa sunulmakta. Botun kapatılması için kullanılan 7 demir klemens 1970 lerde kullanılanın tıpatıp aynısıdr.

SİDİ nin modellerine bakıldığında hem tasarım, hem de işlevsellik konularına ne kadar önem verildiği hemen fark edilmekte. Ar-Ge çalışmaları ve doğrudan sporcuların desteği ile ürün geliştirilmesi sayesinde, pek çok ilk e imza atan SİDİ hala patentli onlarca tasarımı ve sistemi ile motor severlere hizmet etmeye devam etmekte.

Sidi Vertigo Corsa (SVC)

SİDİ nin ürünlerini internetten görüp inceledikten sonra gidip bizzat denemeye veya yerinde görmeye karar verdim. Farklı modelleri denedikten ve motorumun üstünede oturup bana uygunluğunu kısmen sınadıktan sonra sonunda güvenliğimide ön planda tutarak en üst model yarış tipi botu almaya karar verdim. İşte karşınızda SİDİ VERTİGO CORSA

SVC nın Hikayesi

2002 yılında SİDİ nin başındaki adam Daniele Signori yarış botları serisinde bir atılım yapmaya karar verdi. Sadece yeni bir tasarım değil, yarış botu kategorsinde yenilikleri ile bir adım ileriye gidecek bir bot geliştirmek istiyordu. Bu yüzden baş tasarımcısı Pio Bordin i bu botun tasarlanması için görevlendirdi. Çalışmalar 2002 Sonbaharında başladı. Amerika ofisininde katkılarıyla kısa sürede olgunlaşan çalışmanın ilk sonuçları 2003 Sonbaharında ortaya çıkmaya başladı. SİDİ nin Moto GP pilotlarından Alex Barros, Loris Capirossi ve Colin Edwards ın da geliştirme destekleri ile bot son halini aldı. Mart 2004 te SIDI pilotları ilk Vertigo Corsa’larını Moto GP de denediler.

Loris Capirossi

Colin Edwards

Alex Barros

Her şey yolundaydı ve böylece dünyanın en iyi Yarış botu SVC nın üretimi 2004 Haziran ayında başladı. Piyasaya çıktıktan kısa süre sonra ünlü Motorcyclist dergisi Sidi Vertigo Corsa ya 2004 ün En iyi Yeni Ürünü ödülünü verdi (Best New Product Award for 2004). Geçtiğimiz aylarda BIKE dergiside Living With İt (Onunla Yaşamak) köşesinde 5 üzerinden 5 yıldız verdi. İngilizlerin pirpirkli olması ve burunlarının hep havalarda olması göz önüne alındığında daha değerli oluyor bu 5 yıldız. Ayrıca MOTORRAD dergiside 2005 de yaptığı testin sonucunu Çok İyi (Sehr Gut) olarak açıkladı. Bunun yanında pek çok Avrupa dergisi tarafından da çok kaliteli ve işlevsel (fiyatı biraz tuzlu bulunuyor ama muadilleri de tuzlu) bir ürün olmayı becerdi Vertigo Corsa.

Sidi Vertigo Corsa İle Yaşamak

İşin hikaye kısmı bitti. Şimdi gelelim şu SVC nin gerçekte nasıl bir şey olduğuna. Yazının bundan sonra ki kısmında, resmi teknik verilerle benim bizzat yaşayarak gördüğüm güzelliklerin veya zayıf noktaların beraberce anlatıldığı ve elden geldiğincede görsel malzemelerle desteklendiği tanıtım & test bölümünü okuyacaksınız.

Tekno VR Sistem

Vertigo Corsa nın en önemli özelliği, Dünya da ilk ve tek olan ayarlanabilir kalf kısmı. Botun arka üst kısmında sağ ve sol tarafta iki sabit yuvaya bağlı olan kalın bir misina, döndürülebilinen bir düğmenin sayesinde gerilebiliyor.

Bu sayede, ayrı bir mafsala bağlı olan kalf kısmı geriye veya ileriye doğru konumlandırılabiliyor. Milimetrik bir hassasiyetle, arzu edilen sıkılık ayarlanabiliyor.

Kalf Kısmı Açık

Kalf Kısmı Kapalı

5 cm. lik bir ayarlama yapmak mümkün. Misinayı gevşetmek için tek yapılması gereken pimin yanındaki bir düğmeyi hafifçe çekmek. Boşalan mekanizma, gerdiği misinayı tekrar bırakıyor.

Ayak numarası aynı olan iki sürücünün birbirinden çok farklı kalf boyutları olabiliyor. Bileğin bir karış üstüne kadar çıkan ve botun 4 tarafını sarmalayan korumalar yüzünden esnek olmayan yapı, bu dahiyane çözümle her binicinin ayağına cuk oturacak bir yapıya kavuşmuş.

Kışın giydiğim pantalon ile yazın giydiğim pantalonlar arasında farklılıklar var. Kumaşların değişen kalınlıklarından kaynaklanan farklar, özellikle pantalonu botun içine soktuğumda kendini gösteriyor. Ancak ayarlanabilen kalf kısmı sayesinde bu sorun ortadan kalkıyor. Ayağımın arka kısmın bile kuvvetle ama rahatsız etmeden saran bot ciddi anlamda ek bir güvenlik hissi veriyor. Kendimi güvende hissetmemin ise sürüşüme çok olumlu katkıları oluyor.

Tekno II Sistem

Bu ek güvenlik düzeneği sayesinde, darbe anında ayağın bot içinde birden ileriye doğru kayarak parmakların botun çeperine vurması ve zarar görmesi engelleniyor. Araştırmamda gördüğüm kadarıyla bu özellik muadil hiç bir botta yok.

Ayağın üst kısmını kemer şeklinde saran güvenlik kayışı yine SİDİ ye patentli olan ve "Tekno VR Sistem" deki mantıkla işleyen bir germe sistemi kullanıcının ihtiyacı doğrultusunda ayarlanabiliyor. Taban büyüklüğü aynı olsa bile bir kullanıcının ayağı diğerinden daha etli veya dar olabilir. Bu sistem sayesinde mükemmel sarmalamayı bulmak mümkün.

Basit bir kanca sistemi sayesinde ayarı bozmadan sistemi açmak ve botu çıkartmak mümkün. Ancak yinede her kancayı yerine takacağınızda sistemi gevşetip, kancayı takıp sonra tekrar germenizi tavsiye ediyorum. Aksi taktirde gerili misinaya kancayı takmaya çalışmak, uzun vade de bu plastik kancanın yıpranmasına ve zamanla işlevini yitirmesine sebep olabilir. Ama ben biraz hor kullandığım halde henüz böyle bir sorun yaşamadım.

Hiç bir ayakkabı bir ayağa % 100 uyamaz. Bir ayağa uysada diğerine uymaz çünkü aynı kişinin 2 ayağı bile genelde birbirine eş olmuyor. Buda ayağın ayakkabı veya bot içinde az da olsa ileri geri hareket edebileceği bir mesafe bırakıyor. Özellikle fren ve vites için sürekli kullandığımız ayaklarımızın, bot içinde ileri geri giderek çeperlere çarpmaları rahatsızlık verebiliyor. Bu gergi kemeri gerçektende ayağı sabitleyerek botun ayakla bir bütün gibi hareket etmesini sağlıyor.

Bu sistemi sevmemin bir sebebi daha var. Sonuçta botun ana maddesi Lorica (yazının ilerleyen kısmına Lorica açıklaması var) ve Lorica zamanla dış etkenlerden yıpranarak kendini biraz salabiliyor (deri gibi). Buda botun tabanının kenarından itibaren ayağın üst kısmına denk gelen kadar olan bölgede bir gevşekliğe sebep olabiliyor. Tekno II sistem sayesinde bu sorun olmuyor. Ayağın üstünü saran bu kemer, güvenlik seviyesini arttırmak ve sürücüyü rahat ettirmekle kalmıyor aynı zamanda botun işlevsel ömrünüde arttırmış oluyor.

Bilek Destek Sistemi

Ayak bileğini ters dönmelere ve burkulmalara karşı koruyan geniş ve sert korumalar mevcut. Botun bir ucundan diğerine (sağdan sola) uzanan bu sertleştirilmiş plastik korumalar çok ciddi ayak hasarlarını (parçalı kırık, vs..) engellemek kosunda eşsiz bir performans sunuyor. Bilhassa motorun ayağın üstüne düştüğü durumlarda sağ ve sol yanlardan gelerek arkada birleşen bu korumalar darbenin ayağa ulaşmasını engelleyerek ezilme riskini asgariye indiriyor.

Bilek destek sisteminin bunca koruyucu özelliğine karşın, SVC yinede kullanıcıya rahat bir bilek hareketi imkanı veriyor.

Özellikle arka fren ve vites pedallarının kullanımında, bu rahat bilek hareketi çok işe yarıyor. Sonuçta ayağımızda motor botu varken hep motor üstünde olmuyoruz. Arada bir yürüdüğümüzde oluyor. Bu mafsal sayesinde onca güvenlik aksamına rağmen, yinede nisbeten rahat bir yrüyüş mümkün olabiliyor. Yinede çok heveslenmeyin. Bu botlarla uzun romantik yürüyüşleri, iş yerinde saatlerce çalışmayı veya hızlıca koşmayı unutun.

Biraz uzunca bir süre (benim için bu süre 45 dk - 1 saat) yürüdüğünüzde ayak tabanları ağrımaya başlıyor. Ama bu çok doğal. Günlük hayatta kullandığımız ayakkabılar, ayağın içlerinde uzun saatler duracağı ve sürekli yürüme eyleminin gerçekleşeceği varsayılarak tasarlanıyor. Halbuki motosiklet botunun içindeki bir ayak, en çok motordaki ayaklığa basacaktır ve üstüne binecek yük çok daha az olacaktır (binici seleye oturduğundanve dizlerle de depoyu sıktığından). Böyle bir bot ile sürekli ayakta kalınca, sert ve ince tabanında etkisiyle (koruma için sert olan taban ince olmalı ki pedallar hissedilsin) ayaklar ağrımaya ve oturacak bir yer aramaya başlıyorsunuz. Ben bunu genelde kız arkadaşımın mağaza gezmesini kısa tutturmak için bahane olarak kullanıyorum.

Havalandırma Sistemi

Botun dış kısmında isteğe göre açılıp kapanılabilen bir havalandırma deliği var. Ufacık delik deyip geçmeyin. Özellikle yazın, bu havalandırma kalanlını açtığınızda ve hızını 40 50 km\s yi geçtiğinde, bariz bir şekilde botun içine giren hava hissediliyor.

Soğuk ve yağmurlu havalarda ise bu kanal kapatıldığında, hem içeriye su girmesi engelleniyor hemde içerideki sıcak hava korunuyor.

Elbette bir kışlık botun performansını beklemek yanlış olur. Ama önce güvenlik diyenlere....

Darbe Emici Topuk Kısmı

Bu kısım, geliştirilmiş güvenlik önlemlerinin bir parçası. Özel topuk koruması 3 farklı yoğunluktaki plastik ile kalıba dökülmekte. Motosiklet botu teknolojisinde bir ilk olan bu şeffaf polikarbon tabanlı sistem, tam 3 mm mesafelik bir darbe emiş gücüne sahip. Botun topuk kısmının iç yüzeyi ise güvenliği ve rahatlığı arttıran, çarpışmaya dayanıklı, bol hava hücreli ve darbe anında sertleşen özel sünger dokuyla kaplı durumda.

Topuklarımızın, çoğu botta arkadan gelen darbelere karşı ne kadar güvensiz olduğunu düşünürsek, bu özellik çok sıradışı iyi. Ancak komik bir dezavantajıda var. Bazı motorların yan sehpa demiri zaten motora çok yakındır. Ayakla açmak zordur. Bu topuk koruması yüzünden bazen ayakla sehpa demirine ulaşmak zor olabiliyor. Eğilip elle açmak yada motordan inip ayağın ön kısmıyla açmak gerekebiliyor.

SVC nın Dış Yapısı

SVC nin dışında kullanılan malzemenin deri olduğunu zannetmek işten bile değil. Ancak kullanılan malzeme deri değil Lorica. Peki Lorica Nedir?

Lorica, kalınlığı ipeğin binde biri kadar olan micro fiber liflerden yapılmış deri benzeri bir malzemedir. Bu lifler özel reçinelerle beraber enjekte edildiklerinde aynen doğal deri gibi bir karakter kazanıyorlar. Ancak deriden daha dayanıklı, daha yumuşak, daha hafif ve suya karşı daha dirençli olması hasebiyle üstün bir malzeme. Lorica, aynı zamanda aşınmaya ve sürtünmeye karşıda oldukça dirençlidir. Sağladığı bu sıkı korumaya rağmen santimetre kare başına düşen 3 milyon gözenek sayesinde, nefes alabilme yeteneğinden ödün vermiyor. Bakımının kolay olması ve leke tutmaya-çizilmeye karşı dayanıklı olması, deriye karşılaştırıldığında bilhassa dayanıklılık, esneklik ve hafiflik konularda avantaj sağlamasına yardımcı oluyor.

SVC nin Tabanı

Çift alaşımlı yeni tasarım tabanın kaymaz olduğu idda ediliyor. Ancak hem ıslak zeminde hemde benzinde (istasyonlarda) gayet kaydığını çokça tecrübe ettim. Ancal tabanın güvenlik amaçlı farklı bir özelliği mevcut. Ayak hareketiyle uyumlu olarak yukarı doğru esneyebilen taban, kaza anında ayağı korumak amacıyla ters yönde hareket etmiyor.

Yağmur ve Kış Performansı

Vertigo Corsa' nın özellikleri arasında su geçirmezlik maalesef yok. Ancak yağmuru ciddi anlamda engelleyebiliyor. Pek çok kez yağmur altında kullandığım halde, ayaklarım ya kuru kalmıştır yada sadece parmak uçlarım azıcık ıslanmıştır. Ancak sağnak yağmur altında veya yandan geçen araçların sıçrattığı su söz konusu olduğunda eve gidince ayaklarınızı yıkamaya gerek kalmıyor.

Soğruk havalarda kışlık bir bot kadar sıcak tutamıyor. Teflon tabanlı ve delikli dokulu iç malzemesi sayesinde botun içini rutubetten nisbeten korunuyor ve ıslansa bile çabuk kurumasını sağlıyor.

Ayakları sıcak tutmak için çift kat veya kalın yün çorap giymek iyi bir alternatif gibi gözükse de, botun ayağı tamamen saran bir yapısında dolayı rahatsızlık verici olabiliyor. Bu durumda kış ve yağışlı havalar için için ayrı bir bot almak daha makul olacaktır.

Sıcak Hava ve Yaz Performansı

SVC nin asıl kuru havalar için imal edildiğinden dolayı yazın daha yüksek bir konfor sunduğunu söylemem kimseyi şaşırtmayacaktır. Ancak ayağın terlememesi için havalandırma kanallarını açmak şart. Havalandırma sistemi botun iç kısmını ciddi şekilde rahatlatsada yüksek sıcaklık altında (Temmuz-Ağustos) uzun süre SVC kullanmak isteyenlere SVC Air modelini tavsiye edebilirim.

Tüm yüzey boyunca açılmış büyük gözenekler, en sıcak ortamlarda bile ayağın rahatça hava almasını sağlıyor.

SVC nin Artı ve Eksi Yönleri

Eksi Yönler

- Yürürken sürekli olarak "gırç gırç" ses çıkıyor

- Bazı motorların yan ayağını topuk koruma yüzünden açmak zor olabiliyor

Honda CBF 250

Yamaha FZ6 Fazer

- Taban, kaygan zeminde (su, benzin, çöp suyu, vs..) yere tutunamayıp kayıyor

- Yüksek fiyat

- Kimi zaman, vitesi değiştirmek için ayak ileri hareket ettirildiğinde, bilek koruma aksamı ayaklık yanı demirlerine takılıyor

- Korumalar, ayaklıkların yanındaki demirler kısa sürede çiziyor. Hatta boya kazınabiliyor

Çizik içindeki ayaklık demirlerim

Tek çözüm o bölgelere bant yapıştırmak veya pantalonu botun üstüne bırakmak

- Yürüyüş sırasında çabuk aşınabilen tabanı değiştirmek mümkün değil.

Artı Yönler

+ Yürürken sürekli olarak "gırç gırç" ses çıkıyor

+ Kendine has ayar mekanizmaları sayesinde bot ayağa tam oturuyor

+ Özel tabanı sayesinde fren pedalını ve vites kolunu çok rahat hissedebiliyorsunuz

+ Neredeyse tüm aşınabilir veya hasar görebilir parçalarını değiştirmek mümkün

+ Temizliği son derece kolay

+ Gerçekten mükemmele yakın bir koruma sunuyor

İkinci Görüş: Mikrafonu başkasına uzatalım.

Mustafa Bilgiç (radiohead) kullandığı SVC lar için ne düşünüyor?

Alıntı:
  • Sidi Vertigo Corsa almadan önceki düşüncelerim biraz çelişkiliydi açıkçası. Sanki fazla alengirli görünen ama fonksiyonlarının bu görüntüye göre zayıf kalacağını düşünüyordum. Hatta Fuarın ilk günü alıcı gözüyle bakınca aparatlarının işlevlerinden etkilenmeme rağmen almadım.Eve gidince sitesinin altını üstüne getirdim, gerçekten çok etkilendim. Bazı arkadaşlarının aksine çingene alı-moru olan yerine siyah rengini aldım. İlk günler ayağımı sanki fazla sıkı sıkıya tutuyor gibi geldi. Hatta bir hafta rahatlık konusunda olumsuz şeyler düşünmeye başlamışken ayağım alışmaya başladı. O zamandan beri kalıptan çıkmış gibi oturuyor ayağıma. Başlarda insanların kayak ayakkabısı giymişsin diye dalga geçmelerinden sonra onların da bir SVC sahibi olduğunu görmek baya keyifliydi.

Sanırım SVC nin en iddialı olduğu özelliği oldukça ciddi bir şekilde test eden az sayıda kişiden biriyim. Kaza esnasından koruma faktörü. Scooterim ile bir taksiyle halvet olurken sol ayağım scooter ile araç arasında oldukça ciddi bir şekilde sıkıştı. Tahminen taksiye 40-50 km/s ile çarptiğim ve scooterin 120 kg civarında olduğu düşünülünce SVC dışındaki pek az bot ile bu kazayı ufak hasarla atlatabileceğimi anladım. bilek ve topuk kısmı mükemmel korunurken ayağımın tarak kısmında botun tabanı esnek olduğundan kıvrılarak başparmağımın aşırı sıkışmaya karşı korunmasında yetersiz kalmıştı. Bence tek eksi puanı burada aldı SVC. bunun dışında özellikle kaval kemiği, bilek, topuk bölgesi 10 üzerinden 10 puanlık koruma sağlıyor. Sıkışmanın şiddetinden botun iç yüzeyindeki kaplamanın aynısı bileğime de çıkmıştı ama bot kesinlikle pes etmemişti. Herhangi bir motosiklet botu olsaydı sanırım bileğimden aşağısı yeniden inşa edilmek zorunda kalabilirdi.

Bunun dışında SVC hem yaz hem kış kullanımında sorun yaratmayan bir bot. Aşırı ortamlar haricinde sorun yaratmıyor. Normal kısa yürüyüşler için de rahatsız değil. Merdiven çıkmak ilk günlerde biraz garip geliyor ama zamanla alışıyor. SVC ye rakip botları incelediğimde neredeyse 2 katı pahalı olduğunu görüp botumu bir daha çok sevdim.

Bir sırrımı da bu araya sıkıştırayım. Açıkçası tüm kuşamımda fonksiyonu estetiğe tercih ederim sadece eldiven ve bot haricinde. SVC aldığım ilk gün yatağımdan kalkınca ilk göreceğim yere koyup evin içinde bütün gün SVC lerle gezmiştim. O kadar severim keratayı.
Teşekkürler Mustafa.

SCV yi Görmek & Duymak mı İstiyorsunuz??

Botu fotoğrafları dışında hiç görmediyseniz ve elinize aldığınızda nasıl bir şey göreceğinizi ediyorsanız, botun önemli özelliklerini anlattığım tanıtım videosunu izleyin.

!!!Vedat'ın Sidi Vertigo Corsa Tanıtım Videosu !!!

Buda ayağınızda SVC lar varken bazen nasıl ses çıkacağını anlamanız için kendi botlarımdan bir ses kaydı.

!!!Vedat'ın Sidi Vertigo Corsa sı Böyle Ses Çıkartıyor !!!

(Görüntü ve ses kayıtlarını "Farklı Kaydet" seçeneği ile de kaydedebilirsiniz.)

SVC Hakkında İlginç Notlar

- SVC tam 25 farklı hammaddeden imal ediliyor.
- Botun yapmında 126 parça kullanılıyor.
- Nike markasının modellerinden "Air Jordan XX" de SVC nın tasarımından esinlenildi.
- SVC alan tüm ileri seviye motorcular, istisnasız kırmızı olanı tercih ederler.[/list]Başta siyah olmak üzere diğer renkleri genelde orta seviye biniciler tercih ederler.

Teknik Özellikler

• Nefes alabilen, ağırlığı az olan, esnek ve daha çok his sunan Lorica dış malzeme.
• Patentli ayarlanabilir kalf sistemi
• Darbe emici kalıba sahip olan topuk koruması
• Rutubetin dışarı çıkmasına izin veren ve nefes alan Teflon içerikli iç astar
• Azami güvenlik ve rahatlık için kaymayan çift alaşımlı taban
• Rahatlık, güvenlik, dayanıklılık ve esneklik için plastic iç taban ve bacak kısmı
• İç eklem yeri hafızalı köpükle kaplı
• Küçük ve kırılgan ayak kemiklerini korumak için özel dış kaplama
• Havalandırma kanalı su veya havayı içeri sokmamak için tamamen kapatılabiliyor
• CE Onaylı (belirlenmiş koruma kriterlerine uyuyor)
• Binicinin ayak ekleminin hem iç hem dış tarafını koruyan güçlendirilmiş harici eklem koruması
• Ayağın üst kısmı için ayarlanabilir eşsiz kilit mekanizması
• Tüm parçaların sıkılabilmesi için dahil edilmiş özel alet
• Değiştirilebilen ve ayarlanabilir zel naylon-seramik kaydırıcı peddler
• Değişebilen karbon fiber kaval koruması

Yedek Parça

Bir kazadan dolayı veya zamana bağlı yıpranmalar yüzünden botta meydana gelen hasarlar, paranızın çöpe gittiği anlamına gelmez. Mafsallardan, korumalara, hava kanalından darbe emicilere, botun neredeyse tüm parçalarını değiştirmek mümkün.

Renk Seçenekleri

Kırmızı, Beyaz, Mavi, Siyah, Vertigo Sarı Mavi (Özel Sürüm), Siyah-Sarı,

Bedenler

39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48

Fiyat

360 € (Liste Fiyatı - Fazer Türkiye'ye %30 indirim)

Üretici

SIDI SPORT Motosiklet Botları & Bisiklet Ayakkabıları

http://www.sidisport.com/eng/index.asp

Türkiye Mümessili

Korlas

www.korlas.com.tr

Korlas İletişim Bilgileri

Merkez: Bağdat Caddesi No:253/2 81060 Göztepe/İstanbul
Tel: (216) 467 31 17
Şube: Nispetiye Cad. Özden Sok. Özden Sitesi No:5/3 Etiler/İstanbul
Tel: (212) 287 33 55
destek@korlas.com.tr

Testör: Vedat Kürşün (Carrera)
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Alt 05.12.06, 15:04   #2
Bülent
Dede Üye

Bülent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Meslek: THY Kabin Amiri
Bülent Olumlu Puanlarını arttırıyor. :)

bu modelin bi alt versiyonunu almayı düşünüyorum vedat ne dersin?
teknoII sitemi olmayanı.

YAŞAMAYI ERTELEMEYİN

TURKUAZ mutluluğun rengi
Bülent isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.06, 16:00   #3
ashkin
Kurucu

ashkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Meslek: Bilgisayar Müh.
Motoru: Yamaha FZ1 BEYAZ
ashkin will become famous soon enoughashkin will become famous soon enough

Vedat bu yaziyi ne kadar suredir arastirip yazdigini bilen birisi olarak seni kutlarim. gercekten ince eleyip sık dokumussun. bravoo

ama ben almam

http://www.motolab.com.tr Motosiklet Laboratuarı
ashkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.06, 16:07   #4
casho
Üye

casho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

casho

Vedatim,

Helal olsun diyorum.
Sidi yi sevmememe ragmen basarili anlatimindan ve detayli bilgilendirme ve gorsel calismalarindan dolayi helal olsun diyorum.

Sevgiler

Cengiz Can
CBR 600F
casho isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.06, 16:16   #5
GenceR
Misafir

GenceR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

vedat ellerine sağlık bi solukta okudum.çok fazla araştırma yaptığın yazının her halinden bellioluyor.emeğin için teşekkürler.güzel bir araştırma ve faydalı bir yazı olmuş...
Alt 05.12.06, 16:38   #6
FreaK
Tecrübeli Üye

FreaK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Meslek: Bir Şekilde Para Kazaniyoruz...
FreaK isimli uye eksi (-) puanlanmıştır.

bravo vedat vallahi güzel yazmıssında, sen nekadar malını öven bir adamsın yaa... birde yaglı kara değilmi sağa sola çamur atar, oldurur adamı...

Yanlış yazılmış kelimeleri, aşağıdakiler ile düzelterek okuyunuz...

Yanlış - Doğru
--------------------------
yanlız yalnız
tehtit tehdit
meraba merhaba
FreaK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.06, 17:03   #7
ahmet ilter
Tecrübeli Üye

ahmet ilter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Meslek: mutfak cihazları üretim ithalat ve dağıtımı
Motoru: yok
ahmet ilter is an unknown quantity at this point

yani kardeşim vedat'ı kutlamayayım da ne yapayım . hakikaten bravoo . bu kadar özenli çalışmandan dolayı. uzun olmasına rağmen keyifle okudum. hatta 47 olan ayak numarama da uygun olanı var diye çok sevindim. yalnız bir tek konuya takıldım çıkarttığı sesin bulunduğu dosyada sanki ses bottan çıkmıyormuş gibi geldi bana . bu çalışmayı hazırlarken sana pastırmalı kurufasülye ikram etmiş olabilirler mi. 360 euro luk aletten bu kadar ses gelir mi diyor insan?
bir de senden ricam bot ile ilgili yaptığın bu detaylı çalışmayı evli erkekler üzerine de yaparmısın? ben bu kadınları bir türlü anlıyamıyorum da. belkim bilimsel bir açıklaması vardır
tekrar eline sağlık. başlığı gevezelikle kirletmeyelim

www.arelmutfak.com
ahmet ilter isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.06, 17:07   #8
GenceR
Misafir

GenceR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

şu ses konusunda bende bu sidilerden şikayetçiydim ama geçen hafta arkadaki plastik parçayla botun arasına VD40 sıktık tarıkla beraber..ses mes kalmadı..çok az fıs yapsanız yeterlioluyor.vd 40 ı sıktıktan sora bi bezle hemen silerseniz etrafındaki izlerde kalmıyor...
Alt 05.12.06, 17:16   #9
atuter
Site Yöneticisi

atuter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Meslek: Doktor
Motoru: Arkadaşta ne varsa o
atuter Olumlu Puanlarını arttırıyor. :)

Gerçekten çok güzel bir inceleme, deneyim paylaşımı olmuş. Ellerine ve ayaklarına sağlık.

Bu botun Sarı/Siyahına bayılıyorum. Vedat, peki bu durmda ben hangi sürücü sınıfına giriyorum? wink
atuter isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.06, 18:15   #10
diablo
Misafir

diablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

budur... bot da güzel, vedat emeklerin de... bravoo
Seçenekler
Stil